Manager: Parolă: Intră Parolă uitată
MANUALUL JOCULUI

Introducere Clubul tău Jucători Competiții
Tactici Facilități Finanțe Licitații

JUCĂTORI

       Fiecare din jucătorii tăi este diferit din multe puncte de vedere și are atributele sale de care trebuie ținut cont pentru stabilirea unei strategii pe termen lung. În rândurile ce urmează vor fi descrise atributele jucătorilor.

Atributele portarului (Valori teoretice: 10-99)
Îndemânare: Siguranța cu care portarul reține mingea.
Reflexe: Capacitatea unui portar de a bloca șuturile adversarilor.
Penalty: Un atribut cât mai ridicat, crește șansele unui portar de a para un penalty.

Atributele fundașilor (Valori teoretice: 10-99)
Deposedare: Capacitatea unui fundaș de a deposeda atancații/mijlocașii adverși.
Marcaj: Capacitatea unui fundaș de a nu scăpa din vedere atacanții/mijlocașii adverși.
Cap: Atribut foarte important în cazul duelurilor pe baloane înalte.

Atributele mijlocașilor (Valori teoretice: 10-99)
Pase: Precizia cu care jucătorul poate pasa altui jucător. (joacă rol și de Finalizare)
Creativitate: Imaginația unui mijlocaș în vederea construcției unei faze.
Tehnică: Capacitatea de a dribla și de a controla mingea.

Atributele atacanților (Valori teoretice: 10-99)
Finalizare: Desemnează calitatea șutului unui atacant.
Tehnică: Capacitatea de a dribla și de a controla mingea.
Cap: Atribut foarte important în cazul duelurilor pe baloane înalte.

       Fiecare dintre aceste atribute poate fi crescut cu Puncte de Antrenament, până ce va fi atinsă limita. Limita diferă de la jucător la jucător, în funcție de talentul fiecăruia. De asemenea, prin achiziţionarea de ghete pentru un jucător, pot fi crescute sensibil atributele, pentru un număr limitat de meciuri.

Experienţa: Fiecare jucător titular într-un meci, acumulează experienţă, limita maximă fiind 500. Pentru fiecare prag atins (100,200,300,400,500), jucătorul primeşte un mic bonus la atribute. De menţionat ar fi că, experienţa e bună pentru căpitanul de echipă. Experienţa se acumulează în felul următor: 5 puncte XP/meci (când jucătorul are experienţa între 0-100), 4 puncte XP/meci (când jucătorul are experienţa între 100-200), 3 puncte XP/meci (când jucătorul are experienţa între 200-300), 2 puncte XP/meci (când jucătorul are experienţa între 300-400) şi câte un punct XP/meci (când jucătorul are experienţa peste 400).

Energia: Deosebit de important de avut în vedere, la ora începerii meciului, este nivelul energiei jucătorului. Degeaba atributele principale au valori foarte mari, dacă jucătorul este obosit. Randamentul acestuia scade odată cu energia! Energia crește la loc cu 2% / oră, însă e foarte probabil ca unii jucători să nu se refacă complet pentru meciul următor. Pentru acest lucru există energizantele ce pot fi cumpărate pentru a revigora jucătorul.

Moralul: Dacă ai vedea că ai un jucător trist în lot, poate că nu ai da importanță prea mare. Află că moralul jucătorului este la fel de important ca și energia acestuia. Un jucător deprimat nu va da același randament precum unul cu zâmbetul pe buze. Moralul jucătorului variază, de la zi la zi, și poate fi influențat pozitiv/negativ de interacțiunile tale cu acesta. Pentru o îmbunătățire semnificativă a moralului însă, jucătorul poate fi trimis la o consultație psihologică. Important! Moralul jucătorilor va începe să scadă treptat, în cazul în care managerul devine inactiv, asta însemnând că nu s-a mai logat de cel puțin 3 zile. De asemenea, moralul jucătorilor scade cu 10% în cazul accidentărilor.

Atribute fixe (cu valori cuprinse între 1-5)

Agresivitate: Poate reprezenta un plus pentru fundași la capitolul Deposedare însă cresc șansele de fault în propriul careu. De asemenea, agresivitatea poate reprezenta un avantaj în duelurile pe baloane înalte (atât pentru fundași, cât și pentru atacanți).

Ambiție: Acest atribut este în strânsă legătură cu moralul jucătorului. Jucătorii ambițioși sunt de regulă mai fericiți, iar cei lipsiți de ambiție pot avea probleme la acest capitol. De asemenea, este un atribut important pentru un căpitan de echipă.

Inteligența: Un bun lider de joc trebuie să fie inteligent. Căpitanul de echipă trebuie ales în funcție de acest atribut. De asemenea, reacția jucătorului în urma unei interacțiuni, poate depinde de inteligența acestuia.

Rezistență: În funcție de acest atribut, jucătorul obosește mai mult sau mai puțin după disputarea unui meci. Un jucător cu rezistență maximă (5) poate fi folosit titular meci de meci, fără a avea probleme în a se reface fizic, spre deosebire de unul cu rezistență minimă (1), ce va trebui menajat frecvent.

Vulnerabilitate: Spre deosebire de celelalte atribute, o valoare cât mai scăzută a vulnerabilității reprezintă un lucru pozitiv. Jucătorul se accidentează mai des decât în mod obișnuit în cazul unei valori mari.

Talent: Este un atribut ascuns al jucătorului, însă poate fi aflat în schimbul a 500 PA. Limitele pentru atributele principale sunt mai ridicate în cazul unui jucător talentat, iar pentru creșterea unui atribut sunt necesare mai puține Puncte de Antrenament.

       Membrii PREMIUM pot vedea pe profilul jucătorilor proprii, poza acestora, şi de asemenea, potenţialul maxim pentru fiecare atribut în parte, iar talentul este vizibil la fiecare jucător, fără a mai fi necesară cheltuirea punctelor de antrenament.

ROManager.org by Redboy © 2016 | Ora curentă: