Poţi crea până la trei tactici diferite. A, B şi C. Cea care va fi folosită la meciul următor, este cea bifată cu semnul

. Astfel, poţi utiliza jucătorii prin rotaţie şi poţi aborda diferit fiecare partidă.
Dacă niciuna dintre tactici nu este disponibilă la ora începerii meciului, va fi utilizată o tactică BOT (4-4-2) cu o selecţie aleatoare a jucătorilor. De cele mai multe ori, aceste tactici BOT nu sunt eficiente.
ORDINELE DE JOC
EFORT: Un efort ridicat creşte forţa ofensivă, însă jucătorii obosesc mai mult, fapt ce poate afecta evoluţia în meciurile viitoare a jucătorilor cu rezistenţă scăzută. Efortul scăzut este indicat pentru menajarea jucătorilor.
TEMPO: Tempo-ul reprezintă viteza cu care jucătorii pasează și fac tranziția către careul advers. Un tempo rapid necesită jucători creativi în timp ce unul lent se bazează pe precizia paselor.
ZONA DE ATAC: Reprezintă zona în care jucătorii preferă să construiască. Calitatea mijlocașilor trebuie luată în seamă. De exemplu, pentru atacul pe flancuri, ponderea mijlocaşilor laterali este mai mare la forţa ofensivă, aşa că este indicat ca aceştia să fie mai buni decât mijlocaşii centrali.
MARCAJ: Marcajul Om la Om necesită fundași cu atributul Marcaj ridicat, în timp ce pentru marcajul Zonal sunt indicați fundași cu Deposedare bună. Marcajul mixt este o combinaţie dintre cele două.
AGRESIVITATE: O agresivitate ridicată îmbunătățește forța defensivă însă șansele unor faulturi în careu cresc.
DISCIPLINA TACTICĂ
Disciplina tactică pentru o formulă anume crește cu câte 5% la fiecare meci jucat în acea dispoziție, iar pentru celelalte formule scade cu câte 1%. De asemenea, disciplina tactică poate fi crescută cu câte 5%, prin intermediul Punctelor de Antrenament (mai precis, 2.500 PA).
Ce rol are disciplina tactică? Ar putea fi considerată o întrebare retorică. În realitate, cu cât jucătorii sunt mai familiarizaţi cu o anumită formulă, cu atât se înţeleg mai bine între ei. În joc, în funcţie de disciplina tactică, jucătorii pot primi un bonus la atributele principale. Nu e vorba de foarte mult, dar uneori, acest aspect poate face diferenţa dintre un egal şi o victorie, un egal şi o înfrângere.